

Ohje: (n. 33 kpl pikkuleipiä)
66g valkuaisia (kahden Kananmunan valkuaiset)
75g Mantelijauhetta
130g tomusokeria
16g siro erikoishienosokeria
Elintarvikeväriä
Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri sekaisin.
Vatkaa kananmunan valkuaisia hetkenaikaa ja lisää sitten sirosokeri joukkoon ja Vaahdota kunnes vatkaimia nostaessa jää vaahtoon "huippu". Elä päästä vaahtoa liian kovaksi. Riittää kun on kiiltävää ja huippu hieman notkahtaa alaspäin.
Lisää tässävälissä haluamasi verran elintarvikeväriä joukkoon, elä käytä nestemäisiä värejä!
Lisää siivilän läpi joukkoon mantelijauhe/tomusokeriseos ja sekoita varovasti vaahtoon nuolijalla käännellen. Elä sekoita liikaa, jottei taikina löysty, riittää kun on sekaisin aineet.
Pistä massa pursotinpussiin ja pursota n, 2€ kokoisia nappeja 2x leivinpaperin päälle tai macarons- matolle.
anna seistä huoneenlämmössä pellin n. 1 tunti ja laita sen jälkeen 140 asteiseen uuniin n.14 minuutiksi.
Anna jäähtyä kokonaan ennenkuin irroitat leivinpaperilta. Täytä haluamallasi täytteellä!
Minun täyte oli :
100g maitosuklaata
½dl kermaa
Kiehauta kerma kattilassa ja ota pois liedeltä.
Lisää suklaa joukkoon ja sekoita kunnes suklaa sulanut kokonaan.
Anna jäähtyä kunnolla ja vaahdota jäähtynyt suklaa/kerma seos vatkaimellavaahdoksi.
laita pursotin pussiin ja pursota täytettä toiselle puoliskolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti